Mälestise nimi Altarimaal "Kristus ristil", 19. saj. (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Muinsuskaitse alla võetud kui kunstiväärtuslik altarimaal 19. sajandist.

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1929 (reg. nr. 554), 1980. aastast – Viljandi rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 112

Materjal: li, luend.
Tehnika: limaal.
Autor, valmistamise koht: tundmatu, arvatavasti itaalia kunstnik
Dateering: umbes 1874
Mõõtmed: laius (valgusmõõt) 127,5 cm
Märgid (meistrimärgid): varasemal inventariseerimisel on all vasemal tähendatud oletatavalt signatuuri (monogrammi) ja daatumit (loetav ..87..). Võimalik, et seal paiknev signatuur sisaldab tähtesid P…H (?)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): maal tervikuna võrdlemisi heas korras (restaureeritud?), allserv paari cm laiuselt pruuni värviga üle toneeritud, vasakul all väike torkeauk
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Summutatud tonaalsuses maal kujutab helesinises niudevöös Ristilöödut, pea ümber aupaiste, sünkjapilvise taeva ja Jeruusalemma linnasilueti foonil, taamal kaks kaugenevat inimfiguuri, ristijalami juures suur kivi ja pealuu. Arhiiviandmeil sai kirikueestseisja parun Huene poolt muretsetud maal kirikus esmakordselt välja pandud 1874. aasta Suurel Reedel ja selle oli Guido Reni järgi maalinud keegi itaalia kunstnik (EAA fond 1287, n. 1, sü. 22, lk. 7)
Kirjelduse koostas Sirje Simson.