Mälestise nimi Tool (biidermeier) 19.saj. I pool (puit, tekstiil)
Mälestise registri number K20087

Seisund: ekslikult kaitse all

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunst, Objekt, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega mööbliese 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Materjal: puit, vineer, tekstiil, peits.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö, treitud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu mööblitisler
Dateering: 19. sajandi I pool)
Mõõtmed: olemasolev detail (ehislõige) 5, 2 x 14, 4 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): tool registrisse kantud sarnasena kui biidermeiertoolid reg. nr. 20084-20086, kuid sellist tooli käesolevalt olemas ei ole. Tool puudus ka toolikomplekti ülesmõõdistamise aastal 2000. Võib oletada eksitust registrisse kandmisel, kuna tool esineb küll Muinsuskaitseameti kartoteegis, kuid puudub esialgse inventariseerimise (1994) nimekirjas ega ole teda ka tollal pildistatud (pildistatud on kolme tooli, mitte nelja). Siiski, tooli varasemale (so. enne 1994) tõenäolisele olemasolule hr. Vene kollektsioonis viitab olemasolev, kolme eelmise tooli suhtes üleliigne akantusfoljaaž – tooliseljatoe allserva vasakpoolne ehislõige (esiküljel nikerdatud akantuslehestik ja õierosett),
tüvimahagonivineer,tekstiilkattega kõvapolster