Mälestise nimi Ampiirpeegel, 1850-ndad (puit, peegelklaas)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Tahvelmööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega mööbliese 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Konserveerimistööde programmid. 2009 (MKA arhiiv)

Materjal: puit, vineer, peegelklaas.
Tehnika: nikerdatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu mööblitisler
Dateering: 19. sajandi keskpaik
Mõõtmed: 171, 5 x 73 cm, peegliava ca 106 x 52 cm, raami laius ca 8, 9 – 9 cm, raami paksus ca 3, 8 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): peegliklaas tuhmunud, koosneb kahest osast, servad murenenud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): suur biidermeierlik peegel – lihtsa lameda raami nurgaklotsidel ampiir-rosett, karniisi servas munavööt
võib olla olnud trümoopeegel,
puit, mahagonivineer, nikerdus, peegelklaas.
Asub toolide toas
Mõõdistatud juunis 2001 (EKA sisearhitektuuri II kursuse üliõpilane Reili Ranik, juhendaja L. Pärtelpoeg)
Hr. Vene nimekirjast: Peegel klassitsistlikus stiilis. Ostetud Viljandi rajoonist Saarepeedi külanõukogust preili Juuli Moorilt. Peegel on asunud Välgita mõisas.