Mälestise nimi Tool (talupojarokokoo), 1850-ndad (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega mööbliese 19. sajandist.

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Konserveerimistööde programmid. 2009 (MKA arhiiv)

Materjal: vineer, puit (kask), peits.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö, treitud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu mööblitisler
Dateering: 19. sajandi keskpaik
Mõõtmed: kõrgus ca 91 cm, istme kõrgus ca 45 cm, istme laius eest ca 42 cm, tagant ca 31, 5 cm, istme sügavus max ca 41 cm, seljatoe laius ca 32 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kulunud, määrdunud, pooleldi tappidest lahti, koitab, vasakpoolsete jalgade otsad kõdunenud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): rokokoopäraselt kujundatud talupojatool,
istmel vineerpõhi.
Asub vooditoas.
Lühiannotatsioon (sisearhitekt Leila Pärtelpoja andmed): Biidermeieri viimane kuju. Talupojatool, rokokooelemendiga variant. Eestis paljuesinev. Seljatugi meenutab biidermeierit, kuid ornament pole enam klassitsistlik. Tagajalg on veel „klismos“, kuid esijalg on kumera sarja sisse tapitud ja treitud.