Mälestise nimi Klapplaud, 18.saj. algus (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Tahvelmööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega mööbliese 18. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Konserveerimistööde programmid. 2009 (MKA arhiiv)

Materjal: puit (tamm), peits.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu mööblitisler
Dateering: 18. sajandi I pool (lühiannotatsioonis, L. Pärtelpoja andmed: umb. 1740)
Mõõtmed: kõrgus ca 73, 5 cm, lauaplaat ca 44 x 87, 5 cm, klapp ca 39, 5 x 87, 5 cm, sahtli pikkus ca 55 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): sarje küljes paberkleebisel number: nr. 56
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti määrdunud, kulunud, pragunenud, jalaotsad kulunud (2 katkised), väravjala liigendtapp murdunud, klapi hinged roostes, lahtitulnud, sahtlinupp oksüdeerunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): tammepuust plaadiga rokokoolik nn. väravjalaga klapplaud ühe sahtliga. Lai sari kaarjate sisselõigetega, jalad nn. inglise põlvega,
sahtlil messingist nuppkäepide; jalaliigend tugineb raudpoldile,
puit (tamm, lepp),