Mälestise nimi Peegel (rokokoo), 1740-ndad (puit, peegelklaas)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Tahvelmööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega kunstiväärtuslik mööbliese 18. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Materjal: puit, peegelklaas, õlivärv.
Tehnika: kullatud, nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu mööbelsepp
Dateering: 18. sajandi keskpaik
Mõõtmed: kogukõrgus ca 105 cm, laius max 50, 7 cm, raami laius ca 46, 5 cm, peegliava max kõrgus ca 65 cm, laius ca 37 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti määrdunud, klaas tuhmunud, paigalt nihkunud, raamilt puudub üksikuid ornamendidetaile, parema külje allosas nikerddetail lahtine (toestatud teibiga); sarnane detail vasakul kadunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Rokokoopäraselt assümmeetrilise kujundusega, algselt kullatud raamistuses seinapeegel, klaasi ülaäär faasitud raami lookeid järgivalt.
Osaliselt või üleni lehtkullaga viimistletud raamistus üleni õlivärviga valgeks värvitud
Asub pikas toas.
Mõõdistatud ja kirjeldatud juunis 2001 (EKA sisearhitektuuri II kursuse üliõpilane Karin Kitse, juhendaja L. Pärtelpoeg): Lehtpuidust rikkalik ažuurne rokokoolõige, ebasümmeeetriline lahendus koosneb rokaidest, voluutlehestikest, kofreeritud pindadest ja üksikutest õitest. Originaalklaas laia faasiga, mis raami ülaosas kordab puitraami kontuuri; lõikekontuur on tehtud klaasifaasi järele. Puitlõige on osaliselt kullatud. Vajab sondeerimist.
Lühiannotatsioonist (sisearhitekt Leila Pärtelpoja andmed): tüüpiline Rootsi peegel, 1750, ostetud Tallinnas…Kasutati seinte kujunduselemendina, tugevdas küünalde valgusjõudu
Hr. Vene nimekirjast: Peegel, kullatud, rokokoostiilis. Ostetud Tallinnast Astreni antikvariaadist.

z