Mälestise nimi Tool (queen Anne) (puit, tekstiil)

Kunst, Materjal, Tekstiil, Puit, Objekt, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega mööbliese 18. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Materjal: puit (kask), peits.
Tehnika: tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu mööbelsepp
Dateering: 18. sajandi I pool - keskpaik
Mõõtmed: algselt kõrgus ca 107-108 cm, istme laius ca 49 cm, istme kõrgus ca 44 cm, sügavus ca 43, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): metallist inventarilipikul kiri: ENSV RMN Asjadevalitsus 6308; kahel paberkleebisel number: nr. 55
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tappidest lagunenud 5 tükiks (sari kahe jalaga, vahepuu ja sidepuuga; tagumine jalg vahepuuga, esijalg, vasak seljatoepool keskosaga, parem seljatoepool), kulunud, koitanud, kõdunenud, istmepadi puudub
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): kõrge balusterseljatoega barokkajastu tool nn. queen Anne’i stiilis (algselt samasugune kui reg. nr. 20114, 20115, kuid lagunenud tükkideks); seljatoe ülaots keskel padjandiga, stiilsed kabriooljalad lõppevad käpakese ja kettaga,
algselt olnud lahtine kõvapolstriga istmepadi,
asub pikas toas.
Mõõdistatud ja kirjeldatud juunis 2000 (EKA sisearhitektuuri III kursuse üliõpilane Toomas Kuslap, juhendaja L. Pärtelpoeg): …tool sarnaneb inglise barokktoolile (queen Anne), üldiselt kasutatud Eestis 18. sajandi alguses, kuni tuleb rokokoostiilis chippendale tüüp…
Lühiannotatsioonist (sisearhitekt Leila Pärtelpoja andmed): Eesti rokokoo. 1740 – 1750. Saalitool, ka söögilauatool. Inglise eeskujud Queen Anne’i ajast, ostetud Tallinnast.