Mälestise nimi Tool (hepplewhite), 1770-ndad (puit, tekstiil)

Kunst, Materjal, Tekstiil, Puit, Objekt, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega mööbliese 18. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Materjal: puit, lakk, tekstiil, peits.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö, polsterdatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu mööbelsepp
Dateering: 18. sajandi viimane veerand (L. Pärtelpoeg: umb. 1790)
Mõõtmed: kogukõrgus ca 96 cm, seljatoe laius max 45, 3 cm, istme kõrgus ca 44 cm, istme laius ca 52 cm, sügavus ca 43 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kulunud, jalaotsad mahasaetud, vasaku esijala serv katkine, istme katteriie katkine
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): klassitsistlik, nn. hepplewhite’i stiilis tool. Kaarja ažuurse seljatoe keskel viljavihu motiiv, hammaslõikekaunistus, sirged koonilised jalad, puit (lepp)
Mõõdistatud juunis 2000 (EKA sisearhitektuuri III kursuse üliõpilane Ülle Maiste, juhendaja L. Pärtelpoeg)
Lühiannotatsioonist (sisearhitekt Leila Pärtelpoja andmed): 1790. Inglise hepplewhite ja Rootsi „Gustaviansk“ eeskujud, klassitsism. Mustaks peitsitud lepp
Hr. Vene nimekirjas: Tool lepapuust. Hepplewhite. Saadud Rakvere rajoonist Vihula külanõukogust. Tool oli asunud Sagadi mõisas.