Mälestise nimi Kell (rokokoo), 1770.aastad (puit, klaas, metall)

Kunst, Materjal, Puit, Klaas, Objekt, Kell, Ajanäitaja.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega mööbliese 18. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Materjal: puit, metall, klaas, vineer (mahagon).
Tehnika: kullatud, nikerdatud, tisleritöö, valatud.
Autor, valmistamise koht: Londoni firma Rose & Son
Dateering: tõenäoliselt 18. sajandi viimane veerand
Mõõtmed: kõrgus ca 237 cm, laius max ca 40 cm, sügavus max ca 25 cm, ilusamba kõrgus ca 35, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): sihverplaadil firma nimi kalligraafilise graveeringuna: Rose & Son Foster Lane LONDON
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kell ei käi; kapp määrdunud, kulunud, väheselt vineerikadusid, mõni liist jms. puudu, kapi lukusilt ja võti puuduvad (lukk teisene), kellaklaas pragunenud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): pommide ja pendliga kappkell, kaunistuseks klassitsistlikud klaassambad ja rokokoolik orvandimotiiv.
Asub kaminaruumis
Hr. Vene nimekirjast: Kellakapp, mahagonipuust, rokokoostiilis. Ostetud Viljandistt härra Leo…, kes selle kella Viljandi linnanõunikult Roselt oli ostnud. See kell oli alguses Viljandi raekojas olnud, kuid hiljem härra Rosele müüdud.