Mälestise nimi Kirst, 17.saj. (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Mahumööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega kunstiväärtuslik mööbliese 17. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Materjal: puit.
Tehnika: aaderdatud, intarsia, tisleritöö, sepistatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu mööbelsepp
Dateering: 17. sajand
Mõõtmed: ca 76 x 141 x 70, 5 cm, käepideme pikkus ca 20, 5 cm, sees luku juures oleva sepisdetaili pikkus ca 32 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kulunud, pragusid, koiauke. Esikülje ja otste omavaheline ühendus pinges, mistõttu pragu mõlema otsa esiküljepoolses servas; paremal poolel on serv täispikkuses tappidest lahtitõmbunud (prao laius kuni 1, 5 cm), vasakul poolel liimist lahti kärisenud osal
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): massiivne, esiküljel ja otstes reljeefraamistuses intarsiaviilungitega kirst (tagakülg sile, kunstilise viimistluseta) kahe tinatatud raudsepiskäepidemega otstes ja lukusildiga esiküljel. Tinatatud perforeeritud sepisvitsad ka kaane siseküljel,
2002 konserveeritud firmas „Tsunftijänes“ (restaureerimisaruanne puudub, kirstu seisund ebarahuldav).
Asub muuseumitoas.
Hr. Vene nimekirja järgi on üks kogus olevaist kahest kirstust ostetud Tallinnas Nigoli antikvariaadist, teine - Viljandis proua Aliide Vohrmannilt