Mälestise nimi Kuivtoidu- ja nõudekapp (biidermeier), 19.saj. I pool (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Mahumööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega mööbliese 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Restaureerimise aruanne. Tallinn 2010 (MKA arhiiv)

Materjal: õli, peits, puit (okaspuit).
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu mööbelsepp
Dateering: 19. sajandi I pool (algus)
Mõõtmed: kõrgus max 202 cm (korpuse kõrgus ca 186 cm), laius 98 cm (korpusel ca 97 cm), sügavus 56 cm, palmettkonsooli kõrgus ca 15, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kulunud, määrdunud, tolmunud, koitab, kohati (sh. jalad) läbikoitanud, osa ääreliiste kadunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): biidermeierstiilis kaheosaline tagasihoidliku kujundusega köögikapp,
asub laoruumis (küljeli).
Mõõdistatud ja kirjeldatud juunis 2001 (EKA sisearhitektuuri II kursuse üliõpilane Erlend Arge, juhendaja L. Pärtelpoeg): Kuivtoidu kapp, 19. sajandi algus, okaspuit. Kaheukseline kapp viimistlemata sisesahtlitega. Kapp veerandringis täispuidust diagonaalnurkadega, mille karniisikõrguses konsoolitaoline väljaaste madalateljelise palmettornamendiga, mis liitub diagonaalselt kapi karniisiga. Kahe ukse kõrgust lahutab horisontaalne vaheliist, seotud kapi vaheraami kõrgusega. Jalad kapi all lisapikenduse ja naeltega. Jalad esiküljes koonilised, sirged, tagant pitsitud. Karniisi peal tagasiastuv sirge ülemine sokkel. Kapp peitsitud mahagoni tooni ja viimistletud vaha või õliga.