Mälestise nimi Ristimisvaagen, 1859 (hõbe)

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Ristimistarve.

Muinsuskaitse alla võetud kui antikvaarse väärtusega kiriklik tarbenõu 19. sajandi keskpaigast.

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1980. aastast – Viljandi rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 158

Tehnika: hbetatud.
Mõõtmed: kõrgus ca 7 cm, pealt ca 34, 6 x 26, 5 cm (ovaal), põhi ca 26 x 16 (ovaal)
Märgid (meistrimärgid): Põhja alumise külje servas sissepressituna vabrikutemplid: vapikilbikujulisel pinnal kroon ja selle all AK. Teine tempel horisonaalis kolmeosaline: 18 GP 59
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hõbetatud messingist ovaalse kujuga sügav kumerakülgne ümara servarandiga ristimisvaagen.
Hõbetis oksüdeerunud ja kulunud nii seest kui väljast, rantidel messing paljandunud. Määrdunud, mõne rohelise oksüdeerumisjälje ja roosteplekiga, siseserva allosas veesettejäljega. Praeguses seisundis on ristimisvaagen sobimatu sakraalesemena kasutamiseks – vajab puhastamist ja ülehõbetamist restauraatori poolt.