Mälestise nimi Rist, 17.saj. (maakivi)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauarist.

Materjal: kivi.
Tehnika: tahutud.
Dateering: 17.saj.
Mõõtmed: h 85 cm, laius 66 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Rist on maakivist tahutud ja on analoogia põhjal dateeritud 17. sajandisse. Risti parempoolse haara lõpus on aga põikisuunas, otsaservaga paralleelselt mõningate raskustega loetav kiri, mida võib tõlgendada ka osaliselt säilinud daatumina: 178... . Tegemist on võrdhaarse ristiga, mille esiküljele on süvendatud ladina risti kujutise kontuurid.
Asukoht: kuni 1983. aastani paiknes rist kirikust põhja pool pikali maas; alates 1986. aastast on tõstetud kirikusse sisse, paiknedes pikihoone NO-nurgas.
Kirjelduse koostas Külli Erikson.