Mälestise nimi Žirandool kahe tulega, 19.saj. (messing, hõbetatud)

Menetleja: Kunstipärandi valdkonna juht - osakonnajuhataja, Linda Lainvoo

Tehnika: hõbetatud, valatud.
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: h 48 cm, suurim laius 34 cm, kabja ø 14,5 cm.
Märgid (meistrimärgid): Lühtril on Vene vabrikumärk MФБ.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Žirandool on 19. sajandil messingist valatud ja hõbetatud. Lühtril on jässakas silindrilise vormiga tüves, mis keskosas aheneb ja on varustatud seibitaolise pungisega. Tüvese ülaosa on ehitud sissepressitud viirgudega. Tüvese alumine osa laieneb all raskepäraseks ümaraks kabjaks, mille keskosa on kaunistatud kammornamendi ribaga. Tüvest kroonib antiikse, allosas paisutatud vormiga küünlapiibu imitatsioon. See kannab küünla asemel kannab hoopis haarataldrikut, mida kattev ehisdetail puudub. Haarataldriku külge kinnituvad žirandoolile iseloomulikult ristamisi kaks väänleva S-kujulise vormiga küünlahaara. Küünlapiibud on analoogilise antiikse vormiga, rasvatalrikud lameda kausi kujulised. Ehispiibul, rasvataldrikutel ja küünlapiipudel on tagasihoidlikud geomeetrilise ornamendi ribad.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane