Mälestise nimi Piibel, Tallinn, 1895 (nahkköide, paber)

Kasutuses: Jah

Jõgevamaa inspektor Helju Sihver helistas ja teatas, et Palamuse kirikusse on ööl vastu 16. juunit 1994.a. sissemurtud ja piibel koos seinalühtrite ja küünlajalgadega varastatud.
Inspektor: H.Sihver

Menetleja: Kunstipärandi valdkonna juht - osakonnajuhataja, Linda Lainvoo

Kunst, Materjal, Paber, Nahk, Objekt, Käsikiri/Trükis, Kirikuraamat.

Muinsuskaitse all alates 1982. a., Jõgeva raj. kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 188

Materjal: messing, nahk, paber.
Tehnika: trükis.
Autor, valmistamise koht: Tallinn
Mõõtmed: 25,3 x 19 x 7,6 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Piibel on nahkköites ja messingpanustega, välja antud Tallinnas 1895. aastal. Raamat on köidetud nahkköitesse. Esikaane keskossa on pressitud rist, mida ümbritseb geomeetriline ja lillornament. Geomeetrilise ornamendi nelja nurka on paigutatud neli ümmargust messingnupukest. Messingist lukkumi detailid, mis kinnituvad esi- ja tagakaanele, on kolmetise kujuga ja kaunistusteta. Sulgur ise on sileda pinnaga, kinnitub hingedega tagakaane panusdetaili külge ja sulgub väikese nupu abil.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane