Mälestise nimi Ikoon "Maarja Magdaleena, Gregorios Teoloog ja tundmatu piiskop", 19.saj. lõpp (õli, puit)
Mälestise vana number 10 III 10 a-2

Kasutuses: Ei

Varastatud 28/29. mail 1990. a.

Menetleja: Kunstipärandi valdkonna juht - osakonnajuhataja, Linda Lainvoo

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon on näidiseks vene õigeusu ikoonimaalis viimastel sajanditel levinud naturalistlikust maalistiilist.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1998. a.

Materjal: õli, puit.
Dateering: 19. saj. lõpp
Mõõtmed: 26,7 x 22,2 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud kolm pühakut. Maarja Magdaleena oli üks Jeesust saatnud naistest, kellest kõnelevad UT evangeeliumid. Ta on näiteks oma patte kahetsevast patusest, kellele ta patud tänu usule andeks anti. Käes on Maarjal viirukinõu. Gregorios Teoloog oli 4. sajandil Konstantinoopoli piiskop, kes sai tuntuks oma teoloogiliste kõnedega. Kolmanda pühaku nimi on paraku ikoonil raskesti loetav. Võib oletada, et tegemist on mõne Gregoriose kaasaegse piiskopiga varakristlikust ajastust. Kolmiku kohal pilvedes on Kristuse - Maailmavalitseja poolfiguur.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane