Mälestise nimi Kroonlühter kaheksateistkümne tulega, 1896 (messing)

Menetleja: Kunstipärandi valdkonna juht - osakonnajuhataja, Linda Lainvoo

Materjal: messing, messingplekk.
Tehnika: graveeritud, stantsitud, trugitud, valatud.
Dateering: annetatud 1896
Mõõtmed: h u. 90 cm, ø u. 83 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kerale on graveeritud annetustekst: Anna Otsa mäletuseks 1896.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kroonlühter on kaunistatud messingplekist stantsitud taimemotiividega. Tüvese allosas paikneb tagasihoidliku suurusega kera ning lihtne nupp, kera kohal asetsevale haarataldrikule kinnitub kuus põhihaara. Tüvese ülaosa ehib kuus akantuselehte. Põhihaarad on neljaharulised, kolm haru kannavad küünlaid, neljas – sissepoole keerduv, on ehitud lilleõie motiiviga. Haarade kinnituskohti ehivad viinapuu- ja akantuselehed. Rasvataldrikud ja küünlapiibud on lakoonilise vormiga.
Lühter ei ole seatud elektrile.
Asukoht: pikihoones läänepoolseim.