Mälestise nimi Kroonlühter kahekümne tulega, 19.saj. II pool (messing)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Materjal: messing, messingplekk.
Tehnika: kullatud, stantsitud, valatud.
Dateering: 19. sajandi II pool
Mõõtmed: Asukoha tõttu mõõtmine raskendatud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kroonlühter on messingist valatud, kaunistatud messingplekist stantsitud taimemotiividega ja kullatud. Lühter on stiililt eklektiline ja valmistatud 19. sajandi II poolel. Muinsuskaitse alla on lühter võetud näitena omaaegsest kirikusisustusest. Tüves on kogu ulatuses ehitud lopsakate akantuse lehtedega, allosas paikneb sibulataoline taimornamendiga kaunistatud nupp. Kroonlühter on üherealine. Krooni moodustavad viis nelja küünlaga haara, mis lähtuvad vaasitaoliselt kujundatud ornamenteeritud haarataldriku küljest. Haarad on S-kujulise vormiga, kaunistatud akantuse lehtede ja õitega. Rasvataldrikud kujutavad stiliseeritud viinapuu lehti, küünlapiibud on madalad, kõhukad ja laiaservalised.
Kroonlühter on seatud elektrile, juhtmed kinnitatud plekist klambritega.
Asukoht: pikihoones läänepoolne.