Mälestise nimi Maal "Kristus annab armulauda", 19.saj. (õli, lõuend)

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Muinsuskaitse alla on teos võetud seoses selle kunstiajaloolise väärtusega.

Muinsuskaitse all alates 1982. a. Jõgeva raj. kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 297.

Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: koos raamiga 131,5 x 91 cm, vm. 114 x 73,5 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maal kujutab Kristust õnnistamas leiba ja karikat. Maal on valminud 19. sajandil ja maalitud õlivärviga lõuendile. Kuna signatuur puudub, jääb autor tundmatuks. Maal on raamitud kullatisega kaetud puitraamiga. Muinsuskaitse alla on teos võetud seoses selle kunstiajaloolise väärtusega. Maali temaatika lähtub Pauluse 1. kirjas korintlastele ära toodud Püha õhtusöömaaja seadmise kirjeldusest (1 Ko 11, 23-29). Jeesus on tõstnud õnnistava käe veinikarika kohale, hoides vasakus käes taldrikult võetud leiba. Maali ülaosas on kahte nurka paigutatud sõnad: Jesus Christ:. Maali üldine tonaalsus on tumedapoolne, Jeesus on rüütatud telliskivipunasesse tuunikasse ja sügavsinisesse mantlisse.

Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.