Mälestise nimi Kroonlühter kolmekümne kuue tulega, 19.saj. (messing)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Materjal: messing, pronks.
Tehnika: trugitud, valatud.
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: h ca 160 cm, Ø ca 160 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kroonlühter on pronksist valatud ja messingist trugitud detailidega, valmistatud 19. sajandil. Kroonlühtri tüves on suhteliselt tugevalt profileeritud, selle ülaosas on sale silinderjas paisutus ja all väike kera mõikaga keskel. Tüvese lõpetab profileeritud nupp. Tüvese külge kinnitub kolm lihtsatest S kujulistest haaradest krooni. Haarad on kaunistatud ümaraotsaliste keerduvate motiividega. Alumise krooni moodustab kuus põhihaara, millest igaüks kannab nelja küünalt. Keskmises reas on kuus ühe küünlaga haara, ülemises reas samuti. Rasvataldrikud on lamedad, küünlapiibud koonusekujulised. Tüvese ülaosas kinnitusrõnga juures on kuus S-kujulise varrega lille kujutavat ehishaara.
Kroonlühter on seatud elektrile, juhtmed on kinnitatud plekist klambritega. Seoses lühtri seadmisega elektrile on ehishaarade lillkaunistused kohandatud elektripirni pesadeks.
Asukoht: ida poolt teine.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.