Mälestise nimi Kroonlühter Laekannu kirikust kaheteistkümne tulega, 19.saj. (messing)

Menetleja: Kunstipärandi valdkonna juht - osakonnajuhataja, Linda Lainvoo

Materjal: messing, pronks.
Tehnika: trugitud, valatud.
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: -
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kroonlühter on pronksist valatud ja messingist trugitud detailidega valmistatud, 19. sajandi lõpul ning asus algselt Laekannu palvelas. Kroonlühtri lühike tüves on tugevalt profileeritud, selle allosas on väike kera mõikaga keskel. Tüvese lõpetab profileeritud nupp. Kroonlühter on üherealine. Haarataldrikule kinnitub kuus haara, millest igaüks kannab kahte küünalt. Kandiliseks treitud haarad on S-kujulised ja kaunistatud teravatipuliste keerduvate motiividega. Rasvataldrikud on lamedad, küünlapiibud koonusekujulised.
Kroonlühter oli 1970. aa. seatud elektrile. Tüvese ülaosas paiknevad kuus ehishaara olid lühtri elektrile seadmise käigus asendatud elektripirnidega.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.