Mälestise nimi Veinikann, 19/20.saj. (messing, hõbetatud, kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Tehnika: hõbetatud, kullatud seest.
Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: 19/20. sajandi vahetus
Mõõtmed: üldine h 35 cm, h kaaneta 28 cm, kabja Ø 14 cm, suudme Ø 11,5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kannu kaanele ümber risti on ringikujuliselt graveeritud gooti šriftis tekst: Minu armsale Torma kogudusele E. Landesen.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Armulauaveini kann on messingist, hõbetatud ja seest kullatud, esindades 19/20. sajandi vahetusel levinud kannutüüpi. Vormilt on kann geomeetriline. Keha on silindrilise kujuga, alt laienev, sang ja eenduv tila on kujundatud kolmmurkadena. Kann toetub madalale profileeritud kitsa ülaosaga kabjale. Kergelt kummuv kaas on keskosas kaunistatud ristiga. Kaas kinnitub hingega sanga ülaosa külge, kinnituskohta markeerib sarvekujuline ehisnupp. Kannu kaanele ümber risti on ringikujuliselt graveeritud gooti iriftis tekst: Minu armsale Torma kogudusele E. Landesen.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.