Mälestise nimi Krutsifiks, 19/20.saj. (malm, alumiiniumvärv; figuur - pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Tehnika: valatud.
Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: 19/20. sajand
Mõõtmed: üldine h 103 cm, risti h 77 cm, laius 38 cm, sokli Ø 24,7 cm, figuuri h 35 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Krutsifiksi risti- ning kabjaosa osa on valatud malmist ja kaetud alumiiniumvärviga, Kristuse figuur on valatud pronksist ja kaetud pronksvärviga. Kujunduses on kasutatud gootikale iseloomulikke elemente – ristihaarad lõpevad neliksiirudega, rist toetub sakilise servaga simsile, mida kaunistavad rippkonsoolid ja teravkaared. Ristialuse ja kabja vahel paikneb kuuetahuline vahemuhv. Kabi koosneb kahest eri nurga all üksteise peale asetatud profileeritud servaga kuustahukast. Figuuri kohale on kinnitatud pronksist valatud embleem “INRI”.
Asukoht: altaril.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.