Mälestise nimi Maal "Tulge minu juurde...", Landesen, 1889 (õli, lõuend)

Kasutuses: Ei

Ei olnud võimalik vaadelda, varastati ajavahemikus 30.07 - 05.08. 1995.a. Inspekteeris KKT koostaja, kunstiajaloolane Külli Erikson.

Menetleja: Kunstipärandi valdkonna juht - osakonnajuhataja, Linda Lainvoo

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Muinsuskaitse all alates 1982. a., Jõgeva raj. kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr.
266.

Autor, valmistamise koht: Landesen
Mõõtmed: vm. 125 x 68,5 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maal "Tulge minu juurde..." on maalitud õlivärvidega lõuendile. Töö autoriks on olnud kohaliku pastori Karl Selmar Landeseni tütar. Õpetaja Landesen teenis Torma kogudust aastatel 1853-1895. Maal on teostatud 1889. aasta paiku C. Blocki samanimelise maali koopiana. Algselt paiknes maal Laekannu palvelas, olles seal altarimaaliks.
Maali lähtekohaks on kirjakoht Matteuse evangeeliumist (Mt 11,28), mis on omaaegses kirjaviisis jäädvustatud maali all paiknenud tahvlile: "Tulge minu juure keik, kes teie waewatud ja koormatud olete, ja mina tahan teile hingamist saata. Matt. 11,28.". Maali teravkaarses ülaosas on kujutatud kutsuvalt ja kaitsvalt käed tõstnud Kristust helge taeva foonil. Tema jalge ette on põlvitanud muredest ja hädadest koormatud inimesed, kes nüüd Tema juures kergendust leiavad. Maali koloriit on hele, stiil naivistlik-jutustav.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.