Mälestise nimi Kroonlühter üheteistkümne tulega, 19.saj. II pool (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Materjal: pronks, messingplekk.
Tehnika: stantsitud, valatud.
Dateering: 19. sajandi II pool
Mõõtmed: h ca 100 cm, Ø ca 50 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kroonlühter on pronksist valatud, ehisdetailid messingplekist stantsitud. 19. sajandi II poolest pärinev lühter on stiililt eklektiline. Tüvese haarataldrik on kujundatud laieneva suudmega vaasina, mis on allosas paisutatud ja mida täiendab taimornamentikaga nupp. Vaasi on asetatud lehtedega viinapuuväät, mis väänleb mööda tüvest üles kuni kinnitusrõngani ja laieneb ka küünlahaaradele nende lahknemiskohas. Kroonlühtril on kaksteist ühes reas paiknevat kaarekujulist haara, mis lähtuvad eelpool kirjeldatud vaasist ja mida ehivad üksikud viinapuulehed. Iga haar kannab ühte küünalt. Rasvataldrikud on ažuursed, kujundatud lilleõitena, küünlapiibud – taimornamendiga.
Kroonlühter on seatud elektrile, juhtmed kinnitatud plekist klambritega.
Asukoht: Torma kalmistu kabel.