Mälestise nimi Pädaste mõisa ait

Menetleja: Muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektor, Rita Peirumaa

Muhumaa ainsasse säilinud mõisaansamblisse kuuluv majandushoone

Mälestise kirjeldus

Kahekorruseline dekoratiivselt laotud maakividest hoone. Räästa all lai karniis. Keskosa eendub dolomiitkvaadritega ääristatud risaliidina. Lamekaarne ja madal dolomiitkividest sissepääsu vormistav avasillus toetub kahele lühikesele raskete abakusplaatidega sambale. Klassitsistlikuna kujundatud risaliidi lõpetab talastikku imiteeriv horisontaalsimss, tipul kolmnurkfrotoon, mille viiluväljas ehitusdaatumiga kivi. Pealt ümarkaarsed aknad on markeeritud dolomiitkividega. Teisel korrusel olid viljasalved.

Ehitatud 1879.

Mälestise asukoht ja kaitsevööndi piirid on tähistatud KKT lisas 1.