Mälestise nimi Korsi talu uus laut

Menetleja: Kinnismälestiste inspektor, Keidi Saks

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Talukompleks, Kõrvalhoone, Laut, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Laut, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Ruhnu saarele iseloomuliku tüüplise hoonestusega talukompleksi kuuluv hoone

Kirjeldus

Traditsioonilise rõhtpalkhoone ehitusel on kasutatud betoonivalu. Betoonist on valatud nii vundament kui ka lauda põrand. Betoonivalus on ka joogiküna (täideti väljast) ning sõnnikurenn. Hetkel toimib Ruhnu Muuseumi fondihoidlana. Talu lautade esine hoov oli kaetud lõhestatud puiduga, mille kõrval jooksis kividest vankritee. Hoone olukord halb. Katus kaetud eterniidiga. (KKT, 2003)

Ajalugu

Hoone läänepoolsel otsaviilul on arvatav hoone rajamise daatum 1922 (1929?). Hoone on püstitatud varasema väikese puithoone (Stall) asemele.

Kaitsevööndi piirid on märgitus KKT lisas nr 1.