Mälestise nimi Küünlajalg, 1876 (valge metall)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Valgusti, Lauavalgusti.

Mälestise tunnus

Altariküünlajala muinsusväärtus tuleneb tema vanusest, ta on näide vabrikutööna valminud küünlajalast 19. saj. II poolel. (L.Krigoltoi, 2001)

Kirjeldus

Historitsistlikus stiilis vaskplekist pressitud kerga altariküünlajalg on ühtne vorm, mis on pealt galvaaniliselt hõbetatud. Orvanditest ja rullunud lehemotiividest modelleeritud neljal munajalal kabi on alt kaetud plaadiga. Ülespoole õrnalt ahenev kannelleeritud tüvest piiravad all ja üleval taimornamentikas modelleeritud pungised. (L.Krigoltoi, 2001)

Mälestiseks tunnistatud aastast 1983 - obj. nr. 628-k

Materjal: vask (?).
Tehnika: pressitud, hõbetatud, graveeritud.
Autor, valmistamise koht: vabrikutöö
Dateering: 19. sajandi II pool (umbes 1876)
Mõõtmed: h 67 cm, kabi alt 15 x15 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Tüvesel vertikaalselt: Gabe der Gräfin Elise Sievers 1876.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): hõbetis kulunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Küünlajalg on seadistatud elektrile. Paarik reg. nr. 2121