Mälestise nimi Tornikell, A. I. Feldmann, 1838 (pronksivalu)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Kell, Tornikell.

Kirjeldus

Kirikukell on traditsioonilise kellukese kujuga. Külje ülaääres, kahe madalreljeefse palmettidest ja vahtralehtedest kulgornamendi vahel on tasapinnaline vöönd madalreljeefne saksakeelse antiikvatekstiga. Vastasküljel, samasuguses roosiväätidest raamistuses on madalreljeefne Tallinna Mustpeade Vennaskonna vapp (Püha Mauritiuse peaga), mida hoiavad kaks lõvi. Kella löögiäärt kaunistab ülaäärega identne madalreljeefne kulgornament. (L.Krigoltoi, 2001)

Kunstimälestiseks tunnistatud aastast 1983 - oli obj. nr. 634-K

Materjal: pronks.
Autor, valmistamise koht: A. J. Feldmann, Tallinn
Mõõtmed: üldh 91 cm, üldlaius 128 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ülaääres: GEGOSSEN VON A. J. FELDMANN IN REVAL.
korpuse keskel roosiväätidega dekoreeritud nelinurkses kartuššis: Am 25ST SEPTEMBER 1838. VOM CORPS DER SCHWARZENHÄUPTER.