Mälestise nimi Maal "O.Allasti portee", R.Sepp, 1957 (õli, vineer)

Kunst, Materjal, Vineer, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Materjal: puit, vineer, õlivärv.
Tehnika: maalitud.
Autor, valmistamise koht: Koguduse liige Rudolf Sepp
Mõõtmed: vm. 56,7 x 42,6 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maali alumises paremas nurgas on signatuur R. Sepp 57.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maal on maalitud õlivärvidega vineerile ja raamitud laia puitraamiga. Maalis koguduse liige Rudolf Sepp, teos on valminud 1957. aastal. Maalil on kujutatud Olga Allast (1898-1985), kes oli Põltsamaa koguduse juhatuse kauaaegne esinaine. Pastoosse värvikasutusega teos on realistlikus stiilis – sellega haakub ka tagasihoidlik värvilahendus.
Asukoht: kiriku kõrvalsaalis.

Kasutatud allikad: H.Kuurme suulised andmed.