Mälestise nimi Maal "Püha Õhtusöömaaeg", L. da Vinci jägi, 19.saj. lõpp (õli, lõuend)
Mälestise vana number 10 III 13 k-1

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Maal on nähtusena näidiseks maalikunsti konfessioonide piire ületavast toimimisest. Ajaloolises plaanis iseloomustab ese 19. saj. lõpu väärtushinnanguid ja suunitlusi pühakoja sisustamisel.

Mälestise ajalugu

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1988. a. (Jõgeva Raj. RSN TK otsus nr. 102, 20. 04. 1988).

Autor, valmistamise koht: Leonardo da Vinci järgi
Dateering: 19. saj. lõpp
Mõõtmed: vm. 48,5 x 103 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kopist on jäljendanud Leonardo da Vinci ühte kuulamatest maalidest, mis peegeldab ilmekalt kõrgrenessansi kunstiideaali ja asub Milaanos Santa Maria delle Grazie kloostri söögisaali seinal. Maalil on kujutatud Jeesuse viimane paasatalle söömine, mida Piiblis kirjeldatakse kõikides evangeeliumides (Mt 26, 20 jj.; Mk 14, 17 jj.; Lk 22, 14 jj., Jh ptk. 13).
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane