Mälestise nimi Ikoon "Nil Stolobnoje saarelt", 19.saj. II pool (tempera, puit, hõberaam, osal. kullatud)
Mälestise vana number 10 III 10 k-4

Kasutuses: Ei

Varastatud ööl vastu 23.07.2006.

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Väärismetall, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon on näidiseks traditsioonilisest ikoonimaalist. Esemele lisab väärtust selle täiendamine väärismetallist lisanditega.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1987. a.

Materjal: puit, hbe, tempera.
Tehnika: limaal, kullatud osaliselt.
Dateering: 19. saj. II pool?
Mõõtmed: 38,5 x 32 cm, väike ikoon 9,7 x 8,2 cm
Märgid (meistrimärgid): Kattel on meistrimärk HB, mis võib kuuluda Peterburist Nils Berqwist nooremale ja halvasti löödud daatum 1794 (daatumi esimene number on peaaegu loetamatu).
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Ikooni pöördel on märge: доп. оп. гл. I Ν?-6/6.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Vaga Nil rajas 1528. a. Tveri lähedale Seligeri järve Stolobnõi saarele kloostri. Ikoonil seisab Nil oma kloostri skeemi taustal ja on tõstnud käed palveks eraldi väikese ikoonina kujundatud Jumalaema Tihvini kujutise poole. Ikoonil on taimornamendiga kaunistatud. Ikooni raam on hõbedast, samuti ka väikese ikooni kate. Pühakul on kullatud hõbenimbus.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane