Mälestise nimi A.Jõksi hauamonument, A.Starkopf, 1934 (graniit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauamonument.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kalmistukunsti näidis, eesti XX sajandi nimeka skulptor Anton Starkopfi poolt kunstiliselt kujundatud hauamonument koos terviklikult lahendatud jalamiga.

Voldemar Erm. Anton Starkopf. Tallinn 1977, lk 48.

Üldinfo

Proviisor August Jõksi (27.12.1879 (vkj) - 26.09.1932) kalmul paiknev hauamonument, mille valmistas Anton Starkopf.

1907. a astus ta apteekri õpilaseks Peterburis ja 1911. a tegi Tartu Ülikooli juures apteekri eksami, mille järel asus Tartu Ülikooli ja lõpetas selle 1918. a. Sellest ajast alates on ta olnud apteekide juhatajaks mitmel pool, kauemat aega Tallinnas. Postimees, 28.09.1932, nr. 227, lk. 3.