Mälestise nimi Ikoon "Maarja kuulutus", 20.saj. I pool (segatehnika, puit)

Inspektor: Muinsuskaitseameti Tartu maakonna vaneminspektor, Inga Raudvassar

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Kunstiväärtuslik näide vene traditsioonilisest ikoonimaalist Eestis – G. J. Frolovi koolkond, M. G. Solntsevi maalitud. Harvaesinev ikonograafiline kooslus.

materjal ja tehnika: puit, tempera;
autor, valmistamise koht, dateering: M. G. Solntsevi, 20. saj II veerand;
mõõdud: 71 x 62 cm;
eritunnused: Põletusjälg ikooni keskosas.;
täiendavad andmed: Ikoonil on kujutatud peaingel Gabrieli toomas sõnumit Neitsi Maarjale, kes on püsti tõusnud. Maarja kõrval on tool ja laud, millel on avatud raamat (lääne ikonograafiast mõjutatuna). Harvaesinev ikonograafiline kooslus: Neitsi Maarja hoiab käes punast lõnga (vanavene ikonograafia kohaselt). Ikooni ülaserval on Jumal-Isa poolfiguur, pilk suunatud alla, Neitsi poole ning Jumal-Isa suust langeb Neitsi poole valge kiirtevihk ja tuvi.;