Mälestise nimi Ikoon "Kõikide Kurbade Rõõmu Jumalaema", 20.saj. I pool (tempera, puit)

Inspektor: Muinsuskaitseameti Tartu maakonna vaneminspektor, Inga Raudvassar

materjal ja tehnika: puit, tempera;
autor, valmistamise koht, dateering: 20. saj algus;
mõõdud: 71 x 62 cm;
eritunnused: Ikooni paremast küljest on rusikasuurune tükk irdunud.;
täiendavad andmed: Maalistiililise analüüsi põhjal võib oletada eeskujuks F. A. Mõznikovi (võrdluses Kükita vanausuliste kirikus olevate näidetega). Ikonograafiline tüüp levis Venemaal alates 17. sajandist. Keskosas mandorlas olevast Jumalaemast (seisab pilvedel) kahel pool on kujutatud palvetekste ja ingleid tegelemas eestkostet paluvate hädalistega. Jumalaema on kujutatud valitsejana – tal on peas kroon ja paremas käes skepter. Foonil kasvavad lilled. Ikooni ülemisel veerisel on ilmselt õnnistav Kristus (või Jumal-Isa). Ikooni ülanurkades on Päikese ja Kuu kujutised. ;