Mälestise nimi Rist, M.Solntsev, 20.saj. I pool (segatehnika, puit)

Inspektor: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste inspektor, Grete Nilp

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Kunstiväärtuslik näide vene traditsioonilisest ikoonimaalist. G. J. Frolovi koolkond, M. G. Solntsevi maalitud.

Materjal: puit.
Tehnika: temperamaal.
Autor, valmistamise koht: M. G. Solntsev
Dateering: 20. saj II veerand
Mõõtmed: 128x90 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 8-otsaline vene õigeusu vanausuliste traditsioonis maalitud rist. Ülemises otsas on kujutatud Inimkäeta loodud Kristuse Palge kujutis, mille all kummarduvad kaetud kätega 2 inglit. Risti põikpuu otstes on paremal Päikene ja vasakul Kuu, nende ümber kaardub pallpilvedega sõõr, põikpuu allosas on tekst ("Кресту Твоему ..."). Kristuse risti jalapuu taga on näha Jeruusalemma linna väravatorne, allosas Aadama pealuud. Risti tagumisel poolel on põikpuu osas 3 tondos: Jumalaema, Kristus ja Ristija Johannes – moodustavad eestpalve grupi.