Mälestise nimi Rist, 19/20. saj. (tempera, puit)

Seisund: deponeeritud

Menetleja: kunstipärandi nõunik, Jüri-Martin Lepp

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Kirjeldus

Võimalik, et ikooni on maalinud Mark Grigorjevitš Solntsev (vrdl rist reg nr 21682). 8-otsaline vene õigeusu vanausuliste traditsioonis maalitud rist. Risti ülemises otsas on kujutatud Inimkäeta loodud Kristuse Palge kujutist, mille all on kummarduvad kaks kaetud kätega inglit. Risti põikpuu otstes on paremal Päikene ja vasakul Kuu, nende ümber kaardub pallikujuliste pilvedega sõõr, põikpuu allosas on tekst ("Кресту Твоему ..."). Kristuse risti jalapuu taga on näha Jeruusalemma linna väravatorne, allosas Aadama pealuud. Risti tagumisel poolel on põikpuu osas 3 tondot: Jumalaema, Kristus ja Ristija Johannes, kes moodustavad eestpalve grupi.

Materjal: puit.
Tehnika: temperamaal.