Mälestise nimi Evangeelium ( aujärjepealne ), 1651, panused 19. saj. I pool ( trükis, illustreeritud, sametköide, messing )
Mälestise vana number K 101

Kasutuses: Ei

Varastatud ajavahemikul 28.09.-3.10.1992.a.

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunst, Materjal, Tekstiil, Paber, Metall, Objekt, Käsikiri/Trükis, Kirikuraamat.

Mälestise tunnus

Raamatul on eeskätt bibliofiilne ja ajalooline väärtus. Kaanele kinnitatud rist kuulub 19. saj. masstoodangu hulka.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1978. a.
Varastatud 28. 09. - 03. 10. 1992. a.

Materjal: paber, samet, messing.
Tehnika: trkis.
Dateering: 1651, panused 19. saj. I pool
Mõõtmed: 36 x 22 x 10 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Evangeeliumiraamatus on neli vasegravüüri evangelistide kujutistega. Kaanele on kinnitatud 8-haruline messingrist ristilöödud Kristusega. Risti kohal on rätil Kristuse käteloominguta palge kujutis. Kahel pool risti ülaosa kummaradavad kaks inglit. Ristipuust kahel poole on asetatud piik ja äädikakäsnaga kepp. Risti jalamil seisavad mahajääjad – kaks Maarjat, Johannes ja sõdur Longinus. Risti taustal on näha Jeruusalemma linna maju, risti all hauas lebab aga Aadama kolp. Risti all on tekst: “Me kummardame Sinu risti, valitseja ja ülistame Sinu ülestõusmist." Raamat on suletav kahe messinglukkumi abil.