Mälestise nimi Altarimaal "Kolgata", A.Vihvelin, 1921 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Altarimaal on väheesinev näide 1920.–1930. aastate religioossest maalikunstist. Ühtlasi näide vähetuntud graafiku ja maalikunstniku Arnold Vihvelini loomingust. Mälestis moodustab osa kiriku ajaloolisest sisekujundusest.

Arvele võetud 1998.

Raimu Hanson. Altari ette kerkivad tellingud. - Postimees. 12.01.2015

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Arnold Vihvelin
Mõõtmed: vm ca 146x60,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): All vasakul signatuur: Arn. Wichwelin 1921.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Restaureeritud 1994. aastal Tartu kunstimuuseumis.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 2007 - Asub altariseinal paremal.
2016 - mälestis on altariseinalt eemaldatud ja eksponeeritud kirikusaalis. Maalile on lisatud uus raam.