Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Menetleja: Muinsuskaitseameti Harjumaa vaneminspektor, Silja Konsa

Hauad; omab kultuuriajaloolist ja sõja-ajaloolist väärtust.

Mälestise kirjeldus

Ühishauda on maetud kolm II maailmasõjas hukkunud vene armee sõdurit. Matmispaiga kujundamiseks on kuhjatud muldkeha läbimõõduga 6,5 m ja kõrgusega keskmiselt 1 m. Sellele on paigutatud dolomiidist mälestussammas. Sambal on eesti- ja venekeelne tekst: "Igavene au kangelastele, kes on langenud lahinguis meie kodumaa vabaduse ja sõltumatuse eest 1941-1945".

Ühishaud paikneb vana Tallinn-Pärnu maantee ja sellelt Ruilasse ja Laitsesse viiva tee nurgal.

Mälestise ajalugu

ENSV Sõjakomissariaadi andmetel on siia maetud 70 langenut. Hauaplatsi suuruseks on märgitud 6 x 6 m. 1953. a. püstitati hauasammas - dolomiidist obelisk kolmeastmelisel alusel.