Mälestise nimi Skulptuur «Vastsündinu», O. Ehelaid, 1977 (graniit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Skulptuur, Monumentaalskulptuur.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Eesti XX sajandi tuntud kujuri Ole Ehelaiu ajastuomases teostuslaadis dekoratiivplastikateos

Elevandipoega kujutav pargiskulptuur hallist graniidist.

Paikneb Hirvepargis (pargi põhjaosas laste mänguplatsi juures).

Muinsuskaitse all alates 1991 – Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 725
Kunstiteadlane Heini Paas, 2002: Dekoratiivskulptuuride loojana tuntud Ole Ehelaidi (s. 1913) paremad tööd kuuluvad loomaskulptuuri valdkonda. Üheks näiteks on Tallinnas Hirvepargis asuv „Vastsündinu“. See kujutab end neljal jämedal jalal püsti ajavat elevandipoega. Tema tagumik on püsti, selg kumer, pea veidi langetatud, lont esijalgade vahel. Alus puudub, teos asetseb maapinnaga tasa olevatel paekivitükkidel.
Ole Ehelaid (1913 – 2003) – peamiselt Tartus tegutsenud kujur, loonud dekoratiivset loomaplastikat, ka portreid ja kalmistu-skulptuuri

Materjal: graniit.
Autor, valmistamise koht: Ole Ehelaid
Mõõtmed: 92 x 84 x 46 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): alusplaat murenenud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): skulptuur asetatud pae- ja osaliselt betoonplaadile; kuulub Ole Ehelaiu dekoratiivse loomaplastika paremikku.