Mälestise nimi Carl Magnus von der Pahleni mälestussammas

Menetleja: Lääne-Virumaa nõunik, Mirjam Abel

Mälestise tunnus

Talupoegade poolt armastatud sõjaväelase ja riigitegelase ning mõisniku Carl Magnus von der Pahleni auks püstitatud monument.

Mälestise kirjeldus

Samba püstitas Alexander von der Pahlen oma isa mälestuseks. Tekst monumendil: "Se meletulletuse sammas on selle Palmse moisa Paeris Herrale Kindral Carl Magnus Baron von der Pahlen maelestusseks uelles pandud. Nemmad ollivad Palms moisa paerris Herra 1817 kunni 1863".

Mälestise ajalugu

Carl Magnus von der Pahlen (1779–1863) oli baltisakslasest vene kindral (osales Prantsusmaa, Rootsi ja Türgiga peetud sõdades) ja riigitegelane (Eestimaa maanõunik, Tartu Ülikooli kuraator, Baltimaade kindralkuberner). Oli kohaliku külarahva hulgas väga hinnatud.