Mälestise nimi Tornikell, Peterburi töö, 1824 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Mälestise tunnus

Tornikell on iseloomulik näide 19. saj. valmistatud kellast. Tavapärase valatud teksti asemel on teabetekst kellale graveeritud. Mälestis moodustab osa ajaloolisest kirikuinventari kogus ja sisustusest.

Arvele võetud 26.10.1983.

Materjal: pronks.
Autor, valmistamise koht: Peterburi
Mõõtmed: h ca 64 cm, d ca 76,5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): graveeritud tekst: "Am 1ten September 1824 ist diese glocke durch die thorige wervendung des Herrn Pastoren Rosenplanter und Kirchen Vorsteher Herrn G. A. Büttner durch Vermittelung der Herr G. G. Küster in St. Peterburg Für die St. Elisabeth Kirche Pernau angeschafft werden 1 Cor.13,1"
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane