Mälestise nimi Skulptuur «Kodumaa», P. Mudist, 1981 (graniit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Skulptuur, Monumentaalskulptuur.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui näide kaasaegse eesti tunnustatud ja mitmekülgse kunstniku Peeter Mudisti skulptuuriloomingust; silmapaistvalt isikupärane ja kunstiliselt heatasemeline dekoratiivplastikateos 1980. aastatest.

Mälestise kirjeldus

Stiliseeritult kujutatud seisvast saledast naisfiguurist ja istuvast haamrit vibutavast lapsest koosnev skulptuurigrupp.

Paikneb Kadriorus, haljasalal Eduard Vilde Majamuuseumi (Roheline aas 3) kõrval

Muinsuskaitse all alates 1991 – Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 745
Kunstiteadlane Heini Paas, 2002: Maalikunstnik Peeter Mudist on viljelenud ka skulptuuri. Tema „Kodumaa“ kujutab saledat sambalaadset naisefiguuri otsevaates. Ülakeha on katmata, pikk nelinurkne seelik detailideta, ees põll. Üle kõrvade kammitud juuksed seljal kokku põimitud. Õlad nelinurksed, käed ristatud rinnal, jalad paljad. Seisva täisfiguuri taga istub alasti laps, nägu vastu naist. Üle pea olevas paremas käes haamer, vasakus käes peitel. Samast kiviplokist madal alus nelinurkne.
Peeter Mudist (sünd. 1942) – tugeva isikupäraga maalikunstnik, viljelenud ka skulptuuri ja graafikat. Kivikujud poeetilised, stiliseeritud.

Materjal: graniit.
Autor, valmistamise koht: Peeter Mudist, Tallinn
Mõõtmed: 225 x 75 x 75 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): servadel väikseid murdekohti
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): skulptuuri on nimetatud ka „Figuur kiviraiujaga“. 2002. puhastas kivimeister Arne Joonsaar