Mälestise nimi Laemaal «Vanapaar», B. Korolev, 1938 (õlimaal krohvil)

Menetleja: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Eero Kangor

Kunst, Objekt, Maal.

Mälestise tunnus

Unikaalne näide 1930. aastate Tallinna kortermajade trepikodade interjöörikujundusest, väärtuslik miljöö terviku seisukohast.

Õlitehnikas laemaalide (B. Korolev) restaureerimise aruanne. Tallinn 1998. (MKA arhiiv)

Materjal: õli, krohv.
Tehnika: maalitud.
Autor, valmistamise koht: Boris Korolev, Tallinn
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Järelimpressionistlikus käsitluslaadis maaliseeria autoriks on Boris Korolev (1904-1942), 1938.a. Valges stukkraamis laemaal “Vanapaar” on maalitud õlivärviga krohvile. Maalil all paremal signatuur B.Koroloev 1938. Maalil on kujutatud ümarlaua taga istuvat vanapaari, mees tõmbab piipu, naine koob. Figuuride taustal avaneb vaade pargile ja puude vahelt paistvale kirikule.