Mälestise nimi Ikoon "Jumalaema eestkoste", M.I.Ljubavin, 19.saj. lõpp (õli, puidule kleebitud lõuend)

Kunst, Materjal, Puit, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub iseloomuliku esemena õigeusu kiriku kunstipärandi hulka, olles ühtlasi huvitavaks näidiseks selle kohta, kuidas õigeusu ikoonimaalis viimastel sajanditel kaanonist inspireerituna hoopis kaasaegse iseloomuga kompositsioone on loodud.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1998. a.

Autor, valmistamise koht: M. I. Ljubavin, 19. saj. lõpp
Märgid (meistrimärgid): All vasakul on signatuur: "M .И. Любавин".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): ”Jumalaema eestkoste” (”Покров”) ikooni kompositsioon lahendatud modernselt. Siin on kujutatud Konstantinoopoli Blachernose katedraali sisemust, mis on sümboolselt jaotatud taevaseks ja maapealseks osaks. Ülal keskel seisab Jumalaema, hoides kätel kaitselinikut, mille ta laotab üle palvetava Kristuse koguduse. Kiriku maapealse osa keskmes põlvitab ambonil hümnilaulja Romanos Melodos – kreeka laulik, kes elas 6. sajandil ja kes sai Blachernose kirikus Jumalaema nägemusest