Mälestise nimi Ikoon "Jumalaema Kristuse tähisega ja viie pühakuga", 19.saj. II pool (tempera, puit, messing)

Menetleja: kunstipärandi nõunik, Jüri-Martin Lepp

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub iseloomuliku esemena õigeusu kiriku kunstipärandi hulka, olles ühtlasi näidiseks traditsioonilisest maaliviisist.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1999. a.

Materjal: puit, messing.
Dateering: 19. saj. II pool
Mõõtmed: vm. 33 x 28,5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil „Jumalaema Kristuse tähisega” kujutatakse Jumalaema, kelle rinnal on medaljon Kristus-Immaanueli büstiga (”Богоматерь Знамение”). Ikonograafia aluseks on kirjakoht Piiblist VT Jesaja prohvetiraamatust: ”Sellepärast annab Issand ise teile tunnustähe: ”Ennäe, neitsi saab käima peale ja toob poja ilmale ning paneb temale nimeks Immaanuel!”.” (Js 7,14). Ikooni veeristel on viie ikooni ja/või katte