Mälestise nimi Ikoon "Nikolai Imetegija kuueteistkümne stseeniga elust", 19.saj. (õli, puit)
Mälestise vana number 323-a

Menetleja: Muinsuskaitseameti nõunik (vallasmälestiste alal), Mare Kask

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub iseloomuliku esemena õigeusu kiriku kunstipärandi hulka, olles ühtlasi näidiseks õigeusu ikoonimaalis viimastel sajanditel levinud portreelise maaliviisi kohta. Eriliseks muudab ikooni selles stiilis maalitud elulooikoonide harvaesinevus.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1999. a.

Materjal: puit.
Dateering: 19. saj. keskpaik
Mõõtmed: 166 x 87 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Püha Nikolai (св. Николай Чудотворец) oli 4. sajandil Myra linnas piiskop. Käesoleval juhul on tegemist elulooikooniga, mille keskmes paiknev kujutis rõhutab Nikolai Imetegija rolli usupuhtuse kaitsjana. 4. sajandil olid kristlaste lahkhelid hereetikute ja paganatega igapäevaelu lahutamatuks osaks. Legend räägib, et 325. a. Nikaia kirikukogul peetud sinodil astus Myra peapiiskop Nikolai ariaanlu