Mälestise nimi Vaimuliku pink, 19.saj. II pool (puit)

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikusisustuselement historitsismiajast 19. sajandist.

Nimetuse täpsustus: Köstrikantsel. 19. saj. – 20. saj (puit). Reg. nr. 23039

Muinsuskaitsearvele inventariseeritud 1994

Materjal: puit, pronksvärv, õlivärv.
Tehnika: tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Dateering: 19. sajand (1862 paiku?), uuendatud 1910
Mõõtmed: kõrgus 161 cm (koos puldiga ca 174 cm), laius (karniisidega) 134 cm, karniisi laius ca 16 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): rinnatise kesktahul ümber krutsifiksi (gooti kirjas): Halleluja. Kiitke Jumalat: tema pühas paigas; Taw: 150. laul. 1. salm.
Sokli kesktahvlil daatum: 1910, idapoolse tahu keskel on: 62; läänepoolse tahu paremas ülanurgas: M (täht vasakus ülanurgas ei ole loetav); keskel: 50
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, kulunud, pragusid
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Polügonaalne köstrikantsel, rinnatis koosneb 12 välisküljel raamistatud püstilauast; sokkel eenduv. Nii rinnatise kui ka sokli kolme esiküljetahu nurkades näha maalitud dekoorimotiivi (sh. ankur), keskmise tahu küljes krutsifiks (kõrgus 39, 5 cm, figuur papjeemašeest), ümbritsetuna gooti kirjas pühakirjasalmist (pronksvärviga).
Oreli mängupuldi juures