Mälestise nimi Altar ja altariaed, 19.saj. II pool (puit)

Menetleja: Kunstipärandi nõunik, Grete Nilp

Materjal: puit, pronksvärv, õlivärv.
Tehnika: tisleritöö.
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: -
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pseudogooti stiilis puidust altarisein ja –aed on valminud tisleritööna ja kaunistatud puidust nikerdatud ehisdetailidega. Altariseina ehivad fiaalid, krabid, ristlillikud, kolmik- ja neliksiirud, baldahhiinid jm. pseudogooti kujunduselemendid. Seina teravnurkset keskosa kroonib rist. Altariaed on kujundatud teravkaartega. Nii altarisein kui –aed on kaetud hele- ja tumehalli õlivärviga, mida liigendavad punased randid; ehisliistud ja –detailid on värvitud pronksvärviga.
Asukoht: kooriruumis.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane